Wat u moet weten over VoIP telefonie

VoIP, of Voice over Internet Protocol, is een manier om telefoongesprekken te voeren via het internet in plaats van via traditionele telefoonlijnen. Dit kan worden gedaan door middel van een computer, een speciaal apparaat dat is verbonden met een internetverbinding, of een smartphone met een internetverbinding.

 

Wat is VoIP telefonie?

Met VoIP kunt u telefoneren tegen lagere kosten dan via traditionele telefoonlijnen, omdat de gesprekken worden verzonden via internet. En dat is vaak goedkoper dan via traditionele telefoonlijnen. Ook kun je met VoIP vaak extra functies gebruiken, zoals het doorsturen van oproepen, het opnemen van gesprekken en het beheren van meerdere nummers op één apparaat.

Er zijn verschillende manieren om VoIP te gebruiken, afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren. Sommige mensen gebruiken speciale VoIP-apparaten die zijn aangesloten op hun internetverbinding. Anderen maken juist  gebruik van zogeheten softphone-software op hun computer of smartphone. Daarnaast  zijn er VoIP-providers die diensten aanbieden waarmee u kunt bellen via het internet, vaak tegen lagere kosten dan traditionele telefoonproviders.

 

VoIP tegenover traditionele telefonie

VoIP is een stuk flexibeler dan traditionele telefonie, omdat het niet gebonden is aan een fysieke locatie. Dit betekent dat u met VoIP kunt bellen vanaf elk apparaat met een internetverbinding, zolang u maar toegang heeft tot het internet. Dit kan handig zijn als u vaak onderweg bent of als u in een gebied werkt waar geen goede telefoonverbinding beschikbaar is.

Gelukkig zit dat laatste in Nederland wel goed. Maar we kunnen ons wel voorstellen dat u hulp nodig heeft bij het instellen van uw VoIP apparaat. Wij kunnen u helpen om helemaal klaar te zijn voor het bellen via het internet. Neem gerust contact op met ons via het contactformulier of bel ons naar 085 902 3864.

De VoIP diensten van IT-ForYou

Doordat wij van IT-ForYou specialist zijn op het gebied van zakelijke telefonie, weten wij vanzelfsprekend alles over VoIP. Lees eens meer over onze zakelijke VoIP diensten en laat uzelf overtuigen. In het kort bieden wij onder andere:

  • Wij geven u advies over VoIP oplossingen die het beste bij uw organisatie of situatie past;
  • Wij helpen u bij het instellen van uw VoIP omgeving;
  • U kunt bij ons uw eigen landelijk VoIP nummer krijgen, wij hebben telefoonnummers uit alle regio’s in Nederland

 

Plan een persoonlijke kennismaking

Weet u niet welke oplossing het beste bij u past of loopt u tegen een probleem aan? Tijdens een korte online kennismaking kijk ik met u mee naar de mogelijkheden.