6 dagen per week te bereiken

Einde ondersteuning Windows 8.1

Windows 8.1 ondersteuning stopt per 10 januari 2023. Dat betekent dat u na deze datum geen belangrijke updates meer kunt ontvangen voor bijvoorbeeld uw Microsoft Office apps. 

 

Waarom geen ondersteuning aan Windoes 8.1 meer?

Microsoft wil graag dat haar klanten voleldig up-to-date blijven op het gebied van systeemvereisten, digitale beveiliging en service. Daarom communiceren ze zo nu en dan over het stopzetten van bepaalde systeem ondersteuningen. Ditmaal is Windows 8.1 dus aan de beurt. Zelf communiceert Microsoft 365 dat ze vallen onder het “moderne levenscyclusbeleid“. 

Het is altijd aan te raden om te werken op systemen die volledig up-to-date zijn met de meest recente software en beveiliging. U wilt immers dat al uw bestanden veilig zijn én blijven. Als u vragen hierover heeft kan IT-ForYou u helpen. Neem hiervoor gerust met ons contact op. 

 

Wat betekent dit voor u?

Als u de diensten van Microsoft 365 nog op het Windows 8.1 systeem (of ouder systeem) gebruikt, dan kunt op termijn problemen ervaren. Denk aan prestatieproblemen of een verminderde beveiliging van uw systeem. Doordat uw Windows niet meer up-to-date is, is uw systeem kwetsbaarder en zal het steeds slechter presteren naarmate de tijd vordert. En dat gaat uw werk in de weg zitten! 

– Welk systeem gebruik ik eigenlijk?

Wilt u weten of u Windows 8.1 op uw computer hebt staan? Check dan of u nog tegels ziet op uw bureaublad, en geen iconen. Daarnaast kunt u gemakkelijk met een rechtermuisklik klikken op “computer” en vervolgens kiezen voor “eigenschappen”. U ziet hier welke besturingssyteem u momenteel gebruikt. 

 

Blijf up-to-date met uw Windows besturingssysteem

Wij van IT-ForYou adviseren u altijd om de laatste updates van Microsoft te installeren. U bent dan altijd zeker van een stabiele werkomgeving en uw systeem is opgewassen tegen de nieuwste digitale bedreigingen. Het stoppen van de Windows 8.1 ondersteuning komt voor ons dan ook niet als onverwacht. Waarom u het beste zou moeten overstappen naar een recenter systeem:

  • Computers zijn sinds Windows 8 aanzienlijk veranderd én verbeterd. Ze zijn sneller, krachtiger en betrouwbaarder. De standaarden liggen nu ook een stuk hoger.
  • Uw computer of laptop wordt door een systeemupgrade veel beter beveiligd en wordt daardoor een stuk betrouwbaarder.
  • U heeft geen of veel minder last van een trage computer of andere prestatieproblemen.

 

Laat IT-ForYou u helpen met een upgrade

Wij van IT-ForYou adviseren u altijd om de meest recente versie van een besturingssysteem op uw hardware te laten draaien. Maar we kunnen het ons voorstellen dat u hier hulp bij nodig hebt, bijvoorbeeld bij de installatie van Windows 10 of Windows 11. Laat het ons weten en wij helpen u snel! Bel ons op 085 902 3864.

 

Plan een persoonlijke kennismaking

Weet u niet welke oplossing het beste bij u past of loopt u tegen een probleem aan? Tijdens een korte online kennismaking kijk ik met u mee naar de mogelijkheden.