Windows 365 – Windows in de Cloud

17 juli 2021

Deel dit bericht

Een virtuele desktop vanuit de webbrowser

Microsoft heeft Windows 365 aangekondigd! Het wordt met Windows 365 mogelijk om Windows 10 & 11 compleet vanuit de Cloud te draaien. Dit betekent dat het mogelijk wordt om vanuit een webbrowser een Windows omgeving te benaderen. Windows 365 kan worden gestreamd naar elk apparaat met internettoegang en een internetbrowser! We bespreken hier de mogelijkheden van Windows 365.

 

Hoe werkt Windows 365

Windows 365 brengt Windows 10 & 11 naar de Microsoft-cloud en streamt de volledige Windows-ervaring. Dit betekent dat alle apps, gegevens en instellingen op persoonlijke en zakelijke apparaten kunnen worden benaderd. Windows 365 slaat alle gegevens en informatie veilig op in de cloud, waardoor apparaten geen extra geheugen nodig hebben om te kunnen werken. Het biedt daardoor een veilige en productieve ervaring voor gebruikers. Het wordt voor gebruikers mogelijk om vanaf elk apparaat toegang te krijgen tot deze desktop-omgeving.

 

Hoe veilig is werken met Windows 365

Een veilige werkomgeving is uiteraard erg belangrijk. Microsoft past daarom bij Windows 365 de principes van het Zero Trust model toe. Alle gegevens worden in de cloud opgeslagen en niet op een lokaal apparaat, waardoor het veiliger en makkelijker wordt om de controle te behouden. Gestolen of verloren apparaten vormen hierdoor geen risico voor de organisatie. De Windows 365 omgeving is compleet geïntegreerd met Microsoft Endpoint Manager. Dit maakt het voor de IT-afdeling makkelijker om deze virtuele desktops te beheren en beveiligen. Windows 365 kan dus gebruik maken van allerlei beveiligingsmogelijkheden die ook in Microsoft 365 te vinden zijn. Op deze manier wordt de virtuele Windows omgeving optimaal beveiligd en beschermd.

 

Windows 365 is flexibel in te richten

Een Windows 365 licentie kan op dezelfde manier worden toegekend als een Microsoft 365 licentie. Op het moment dat deze licenties worden toegewezen aan gebruikers, wordt het mogelijk om per gebruiker de benodigde prestaties toe te kennen. De verschillende soorten configuraties zorgen ervoor dat de kosten laag blijven, terwijl je wel de flexibiliteit hebt om te upgraden/ downgraden. Windows 365 start met de volgende configuraties, maar in de toekomst kunnen er verschillende mogelijkheden worden toegevoegd:

 

Windows 365 geeft ieder apparaat toegang tot de Windows omgeving

Windows 365 heeft als voordeel dat er vanaf elk apparaat toegang verkregen kan worden. Het wordt zo dus makkelijker om via een telefoon, tablet, of zakelijke computer toegang te hebben. Al deze apparaten hebben toegang tot dezelfde omgeving, waardoor alle gegevens direct inzichtelijk zijn. Het Windows 365 platform is eenvoudig, krachtig en veilig, waardoor het optimaal gebruikt kan worden binnen zakelijke omgevingen.

 

Tot slot

 Microsoft maakt Windows 365 beschikbaar op 2 augustus 2021 voor zakelijke gebruikers. Het wordt met Windows 365 makkelijker om een IT-omgeving in te richten. Bekijk voor meer informatie de introductievideo van Windows 365 hieronder: