Windows 11 eind 2021 beschikbaar

9 juli 2021

Deel dit bericht

Microsoft heeft op donderdag 24 juni Windows 11 aangekondigd, dat eind dit jaar als upgrade naar Windows 10 pc’s komt. Windows 11 krijgt een nieuw uiterlijk met een nieuw startmenu. Daarnaast krijgt het besturingssysteem ook een aantal nieuwe functies. In deze blog lees je meer over wat we kunnen verwachten van Windows 11.

Nieuw design

Windows 11 krijgt een compleet nieuw design met half transparante oppervlakken, afgeronde hoeken en nieuwe pictogrammen. De taakbalk geeft net zoals bij Apple de pictogrammen in het midden weer. Ook is het startmenu een stuk groter en opent nu ook in het midden. Echter is het mogelijk om de taakbalk links onderin te zetten. Daarnaast heeft Windows 11 een donkere modus en is er nog een aantal verschillende thema’s waaruit de gebruiker kan kiezen.

 

Snel, sneller, snelst

Het browsen met Microsoft Edge, maar ook andere browsers zal sneller gaan. Ook uit slaapstand ontwaken en opstarten zal sneller gaan. Daarnaast zullen de Windows-updates 40% kleiner zijn en op de achtergrond updaten. Kortom, alles zal wat sneller worden.

Overzichtelijk werken

De huidige functie van Windows 10, om 2 vensters naast elkaar te openen, wordt uitgebreid naar het naast elkaar openen van 3 tot 4 vensters. Er zijn 6 verschillende mogelijkheden om vensters over het scherm te verdelen. Het is dan ook mogelijk om voor elk ander deel van je scherm een andere app te kiezen.

Windows 11 heeft meerdere desktops waar gebruikers makkelijk tussen kunnen switchen. Elk desktop is te personaliseren met een achtergrond en een eigen thema. Het is dus mogelijk om voor zowel privé als voor werk een eigen desktop te hebben waar je makkelijk tussen kunt switchten.

Android apps downloaden

Met Windows 11 krijg je de mogelijkheid om Android apps te kunnen downloaden. De apps zijn te downloaden in de Amazon App Store. Tijdens de presentatie toonde Microsoft dat de apps worden afgespeeld via de Intel Bridge-technologie, een rechtopstaand venster.

App-ontwikkelaars mogen in de appwinkel hun eigen betaalmethode gebruiken, Microsoft vraagt hier geen commissie over. Microsoft wil hiermee Google en Apple, die 15 tot 30% commissie vragen, uitdagen.

Microsoft Teams

Microsoft introduceert Chatten in Teams, deze functie komt vast in de taakbalk te staan. Gebruikers kunnen hierdoor eenvoudig chatten en (video)bellen met andere Teams-gebruikers, ongeacht welke besturingssystemen de andere Teams-gebruikers gebruiken.