Laptop of Computer upgraden of een nieuwe kopen?

3 november 2017

Deel dit bericht

Hoe bepaalt u de grens voor het upgraden van een computer of laptop? Het kopen van een nieuwe laptop of computer is al snel voordeliger dan een reparatie of een upgrade. Maar denk eens aan een upgrade met SSD! IT-ForYou kan deze voor uw plaatsen.

Maak je computer snel met een SSD!

In een computer of laptop zit een harde schijf dus waarom zou u overstappen op een SSD? Wat is een SSD eigenlijk? SSD staat voor: Solid State Drive. Het is een harde schijf zonder ronddraaiende delen, de informatie wordt opgeslagen op de schijf zelf.

Wat zijn de voordelen van een SSD?

Snelheid
Het grootste voordeel van een SSD is dat de snelheid toeneemt. Een SSD is tot wel 10 keer sneller dan een normale harddisk. Omdat er geen draaiende onderdelen zitten in een SSD wordt data veel sneller uitgelezen op weggeschreven op het flash geheugen. Uw laptop of PC start hierdoor veel sneller op. U kunt bestanden en programma’s veel sneller openen en SSD verplaatst bestanden ook veel sneller.

Multitasking
U kunt door de snelheid meerdere programma’s tegelijk open hebben staan. Ook openen programma’s tot wel 20 keer sneller en die data is vrijwel direct beschikbaar. Opent u grote projecten met video’s, foto’s en muziek dan neemt dat nog maar enkele seconden in beslag.

Energiezuinig
Nog een voordeel is dat een SSD energiezuiniger is. Dit is vooral voor een laptop een uitkomst want dan werkt de accu langer.

Geluidsarm
Omdat er geen draaiende onderdelen in een SSD zitten is hij geluidloos en een stuk koeler dan een harde schijf.

Minder schok gevoelig
In een laptop of PC is de harde schijf één van de meest gevoelige onderdelen. Een harde schijf is uiterst gevoelig voor val- en stoot schade. Hierdoor kunt u data kwijt raken of beschadigen. Omdat er bij een SSD geen draaiende onderdelen zijn zal deze bij een val of harde stoot niet kapot gaan. De opgeslagen data blijft zo veilig.