Ondersteuning voor Windows 7 gaat bijna stoppen!

11 oktober 2019

Deel dit bericht

Op 14 januari 2020 stopt Microsoft definitief met de ondersteuning voor Windows 7.
IT-ForYou weet dat verandering moeilijk kan zijn voor iedereen en dus we zijn er om je te helpen met aanbevelingen en tips voor wat je nu kunt doen.

Gebruik je nog Windows 7?  Zo ja dan is na 14 januari 2020 komen er geen veiligheidsupdates meer op je computer.  Microsoft trekt de stekker uit het 10 jaar oude besturingssysteem. Dit betekent dat Windows 7 onveilig wordt. Ook zorgt Microsoft niet meer voor technische ondersteuning bij problemen. Wat kun je doen?

Heb ik Windows 7?

Wil je controleren op welk besturingsprogramma jouw pc of laptop draait? Doe dan het volgende:
Klik (linksonder) op de Startknop > kies achtereenvolgens voor de opties: Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Systeem. Onder ‘Informatie over de computer weergeven’ lees je welke Windows-versie je hebt draaien.

Waarom staakt Microsoft de support?

Technisch onderhoud kost geld. Besturingsprogramma’s hebben daarom niet het eeuwige leven. Microsoft hanteert een ‘levenscyclusbeleid’. Windows 7 is komend najaar precies 10 jaar oud. Ook bij alle voorgangers, zoals XP en Windows Vista, kwam er een keer eind aan het verstrekken van updates. Het stoort de techgigant schijnbaar niet dat wereldwijd nog honderden miljoenen computers op Windows 7 draaien.

Wat kun je doen?

Nieuwe computer kopen

Heb je een oudere computer? dan is dit misschien een goed moment om een nieuwe pc of laptop te overwegen. In oktober 2014 stopte de verkoop van nieuwe computers met Windows 7 Home, dus de meeste apparaten met dit systeem zullen begin 2020 minstens 5 jaar oud zijn.

Upgraden naar Windows 10

Doet de computer het nog prima en kan hij nog jaren mee, dan is een upgrade naar Windows 10 interessant. Helaas is het niet meer officieel mogelijk om gratis te upgraden. Je vindt alle informatie over het overstappen van Windows 7 naar Windows 10 op de site van Microsoft. Op de website van Microsoft kost de Home-versie van Windows €145, maar op internet zijn ook licenties voor veel minder geld te koop.

Kan ik ook gewoon Windows 7 blijven gebruiken?

Het wordt onveiliger om Windows 7 te blijven gebruiken als er door Microsoft geen beveiligingsupdates meer worden uitgegeven voor jouw pc of laptop. Kwaadwillenden zullen ongetwijfeld van fouten en kwetsbaarheden, die volgend jaar aan het licht komen, gebruikmaken en virussen of spyware loslaten op het dan verouderde besturingsprogramma. Je kunt uiteraard hopen dat je geen problemen krijgt, maar dat is niet verstandig.

Heb je nog vragen of hulp nodig hebt aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! 

Nieuwe PC of Laptop Nodig? Mail of bel ons! Wij helpen je graag! …..