IT-ForYou

Windows Virtual Desktop

Dé virtuele bureaubladbelevenis, geleverd op Azure

Windows Virtual Desktop is een uitgebreide cloudservice voor het virtualiseren van bureaubladen en apps. Met deze op Azure draaiende dienst draaien gebruikers gemakkelijk gevirtualiseerde Windows 10- en 7-omgevingen. De Virtual Desktop met Microsoft 365 biedt Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security.

Alternatief voor SaaS/Software as a Service
Applicatie leveranciers gaan software applicaties steeds vaker vanuit de cloud aanbieden op basis van een prijs-per-gebruiker-per-maand-model. (SaaS/Software as a Service).

Wanneer echter nog gebruik gemaakt wordt van een bedrijfsapplicatie die door de betreffende leverancier niet als SaaS dienst wordt aangeboden, dan is Windows Virtual Desktop kunnen (WVD) een uitkomst. Middels WVD kunnen gebruikers vanaf iedere gewenste locatie, en met een goede internetverbinding, beschikken over alle gewenste functionaliteiten van de betreffende bedrijfsapplicatie.

Opvolger Remote Desktop Services (RDS)
Windows Virtual Desktop is de opvolger van remote desktop services (RDS) wat heel veel bedrijven gewend zijn te gebruiken. Met Windows Virtual Desktop krijgt iedere gebruiker een Windows 10 omgeving, waarbij het mogelijk is om een volledige werkplek in te richten of enkel een specifieke bedrijfsapplicatie(s) vanuit de cloud aan te bieden.

Windows Virtual Desktop draait op het Microsoft cloud platform Azure. Dit is een van de meest betrouwbare cloud platformen ter wereld. Tevens integreert WVD volledig met de Microsoft 365 suite. Dit zorgt voor enorme verbetering van de algehele performance en gebruikerservaring.

Voordelen Windows Virtual Desktop

  • De enige virtuele multiesessie-Windows 10-bureaubladervaring;
  • Optimalisaties voor Office 365 ProPlus inschakelen;
  • Migreer externe bureaubladen en apps van Windows Server naar Azure;
  • Virtualiseer en implementeer moderne en verouderde bureaublad-apps in de cloud;
  • Een veilige, productieve virtuele bureaubladervaring in Azure met Microsoft 365. 

Flexibele migratie naar de cloud
Optimaliseer uw cloudervaring en verlaag tegelijkertijd de kosten voor uw Windows Server-bureaubladen en -apps. Ontvang alle hulpprogramma’s en resources die u nodig heeft om uw apps, gegevens en infrastructuur te migreren.

Sinds 14 januari 2020 is de ondersteuning voor Windows 7 beëindigd. Windows Virtual Desktop biedt juist nog wel de beveiligingsupdates voor uw virtuele Windows 7-bureaublad en meer ondersteuningsopties om bedrijven de kans te geven oude apps te draaien, terwijl ze de overgang maken naar Windows 10.

Een veilige en productieve virtuele bureaubladervaring
De virtual desktop infrastructure (VDI) biedt vereenvoudigd beheer, multisessie-Windows 10, optimalisaties voor Office 365 ProPlus en ondersteuning voor RDS-omgevingen (Extern bureaublad-services). Het virtuele bureaublad in Azure heeft ingebouwde beveiligings- en nalevingsfuncties. Implementeer een complete, intelligente oplossing die flexibiliteit en samenwerking bevordert bij iedereen.

Cor van Vaneveld

ICT-specialist