IT-ForYou

Google Workspace

 

Wat is Google Workspace?

 

 

Google Workspace (ook bekend als G Suite) van Google is een alles-in-een oplossing voor iedereen die effectief wil (samen)werken in de cloud. De suite is opgebouwd uit een fiks aantal pakketten waarmee die naadloos samenwerken, waar u ook bent en op welk apparaat dan ook. De meest  gebruikte onderdelen van Google Workspace zijn door de meeste gebruikers Gmail, Google Drive, de Agenda en Google Documenten (tekstverwerking, spreadsheets, formulieren, presentaties).

Wie Google Workspace in één woord moet samenvatten komt waarschijnlijk uit op ‘samenwerking’. Maar zelfs als u alleen werkt, helpt Google Workspace u om effectiever en  doeltreffend te werken.

 • Icon List Item

  G Suite mail

 • Icon List Item

  Google meet

 • Icon List Item

  Google agenda

 • Icon List Item

  Google docs

 • Icon List Item

  Google sheets

 • Icon List Item

  Google presentations

 • Icon List Item

  Google drive

 • Icon List Item

  Google forms

 • Icon List Item

  Google keep

 • Icon List Item

  Google vault

 • Icon List Item

  Google plus

 • Icon List Item

  Google cloud search

Effectiever werken, waar dan ook

Kunnen werken waar je ook bent, en op ieder moment. Dat is in het kort wat Google Workspace inhoudt. Je werkt met Google Wokspace ‘in de cloud’.

Het maakt niet uit of uw achter uw PC zit, een tablet gebruikt op het strand, of een mobiele telefoon in de trein. De manier waarop u werkt de wijze waarop is altijd hetzelfde. U kunt overal bij en alles doen wat u wilt.

U werkt in een spreadsheet op kantoor, brengt mutaties aan terwijl u in de wachtkamer bij een klant wacht op een afspraak. Een collega reageert ondertussen en geeft tips voor verbetering, die kunt u accepteren of verwerpen. Ook wanneer er even geen internet is, kunt u gewoon doorwerken. Zodra u weer online bent worden alle bestanden gesynchroniseerd.

Google Workspace in één woord: Samenwerken

Kent u dat? Bestanden die op kantoor eindeloos heen en weer gemaild worden en steeds blijven veranderen? ‘Voorstel Meeting 001’ wordt zo vanzelf ‘Voorstel Meeting 013’. Waarbij de efficiëncy doorgaans ver te zoeken is, want wat is nu de laatste versie?

In G Suite werkt u -als u dat wilt- samen met uw hele team aan een en dezelfde versie van een document of presentatie. Doorsturen en op en neer mailen is dus niet meer nodig. U werkt sneller efficiënter en krijgt samen meer voor elkaar.

Google Workspace e-mail: Al het goede van Gmail en nog véél meer

Google is de grootste e-mail leverancier ter wereld. U kent Gmail misschien al uit het verleden, of omdat uw privémail door Google wordt afgehandeld. Is G Suite dan hetzelfde? Nou, nee… G Suite mail combineert al het goede van Gmail maar voegt er heel erg veel aan toe. Onderstaand vindt u een overzicht van alles wat u mag verwachten van G Suite mail.

Mailen onder uw eigen domeinnaam.
Wees eerlijk, als u zelf in zee gaat met een bedrijf of van iemand een dienst afneemt, dan wekt een eigen domeinnaam met e-mail meer vertrouwen als een adres als tinus387@gmail.com. Met G Suite verzendt en ontvangt u em-mail onder uw eigen domeinnaam.

E-mail zonder advertenties.
U betaalt bij G Suite voor een abonnement en dat houdt in dat u geen advertenties krijgt voorgeschoteld op basis van de ontvangen mail of de inhoud daarvan. Nooit.  U leest uw mail en wordt niet afgeleid.

Betrouwbaar en altijd beschikbaar
De G Suite servers draaien 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Uw berichten zijn altijd beschikbaar. We noemen dat ‘Uptime’, het percentage van de tijd dat u kunt beschikken over de diensten van G Suite. De ‘uptime’ van G Suite is ongeevenaard hoog en bedraagt 99,99%.

Geen Spam 
Als je de grootste bent, zoals Google, dan weet je doorgaans ook als eerst waar spam vandaan komt. De spamfilters van Google behoren tot de beste en snelste per wereld. U hoeft daar helemaal niets aan te doen. De hoeveelheid ongewenste berichten die u voorgschoteld krijgen daalt ongeveer of helemaal tot nul.

Veilig, veiliger, het veiligst
Ondanks het feit dat uw mail op ieder gewenst apparaat beschikbaar is, en vaak zonder extra software, behoort G Suite mail tot de meest veilige mailoplossingen ter wereld. Uw berichten staan veilig en zijn alleen voor u toegankelijk. U kunt gebruikmaken van een keur aan beveiligingstools zoals tweefactor authentificatie en nog veel meer. Wanneer een telefoon met daarop een G Suite mailacocunt gestolen wordt, kan deze door uw beheerder op afstand gewist worden, uw berichten vallen zo niet in verkeerde handen.

Op alle apparaten en voor alle pakketten beschikbaar
De mailoplossingen van G Suite werken niet alleen op alle PC’s, tablets en mobiele telefoons, maar ook nog eens op alle gangbare mailprogramma’s. Dus als u liever mailt in Outlook, Apple Mail of thunderbird, dan is dat geen probleem. U account is binnen 5 minuten beschikbaar, waar u ook bent.

Wij migreren uw mail voor u
U bent een ‘mapjesmaker’? Iemand die alles keurig indeelt en bewaart in mappen in een ander e-mailsysteem? Met een collectie van duizenden berichten? Dan nog is dat geen reden om niet over te stappen op G Suite, Wij kunnen indien gewenst al deze berichten voor u overzetten naar uw nieuwe systeem. Ook als uw hele team of bedrijf in de categorie ‘mapjesmakers’ valt. Pas nadat de mail volledig is gemigreerd schakelt u over.

Nooit meer een bericht weggooien
Met de mailoplossingen van G Suite hoeft u nooit geen mail meer weg te gooien, in iedergeval niet omdat u ruimte tekort komt. In de basisvariant heeft u al 30 GB beschikbaar, in de businessvariant 1000 GB. Heeft u in de berijfsvariant meer dan 5 gebruikers dan wordt uw schijfruimte ongelimiteerd. En ongelimiteerd is ongelimiteerd.

Ook in het vliegtuig: Offline werken
Het kan natuurlijk voorkomen dat u ergens bent waar geen internet beschikbaar is. Dat is geen probleem. U kunt onderweg offline werken, mails klaarzetten en lezen in de offline modus. Zodra u weer verbinding heeft wordt al uw mail in een paar seconden bijgewerkt. Wel zo handig!

Google Workspace Agenda: Veilig flexibel en snel

Een leven zonder online agenda is bijna ondenkbaar. De agenda in G Suite doet alles wat u van een dergelijk pakket mag verwachten. Zoals alle andere apps werkt de agenda (vaak Google Calendar genoemd) op alle denkbare apparaten, gewoon in een webbrowser of met de kalender-apps in de Appstore en Playstore.

Wissel tussen weergaves
U schakelt eenvoudig naar de weergave van de agenda die u het beste bevalt. Dat kan een dag zijn, een werkweek, een hele week of een hele maand. U behoudt altijd overzicht en kunt snel wisselen.

Importeer andere agenda’s
Wanneer wordt hetoud-papier opgehaald en wanneer de groene bak? U ziet het allemaal in uw agenda wanneer u een ander agendabestand importeert, of vijf…

Beter samenwerken met Google Agenda
U wilt een vergadering plannen met collega’s. Maar wanneer kan iedereen? Een dergelijke vergadering inboeken is met Google agenda een fluitje van een cent. Het programma kijkt in de agenda’s van de deelnemers en komt direct met een aantal geschikte tijden/dagen waarop iedereen kan. U kunt de deelnemers rechtstreeks uitnodigen via de e-mail.

Faciliteiten beheren 
U heeft een vergadering gepland met collega’s en wilt er meteen een ruimte voor reserveren, liefst met een beamer? Dat is in Google Calendar geen probleem. U kunt faciliteiten boeken of reserveren, rechtstreeks vanuit de agenda.

Over notulen en andere vergaderstukken 
U gaat vergaderen, maar waar zijn nu de notulen van de vorige vergadering? Of het stappenplan? Geen probleem. Degene die de vergadering plant kan bijlages toevoegen aan de uitnodiging. Iedereen heeft zo alles wat nodig is direct beschikbaar.

Startpunt voor Google Meet
Door de corona pandemie in 2020 is videovergaderen in een enorme stroomversnelling terecht gekomen. Binnen G Suite is hiervoor Google Meet het aangewezen programma. U kunt vanuit Google Agenda van iedere afsprak of vergadering een Google Meet sessie (oftewel een videovergadering) maken. U verstuurt de uitnodiging voor de vergadering vanuit Google Agenda aan alle deelnemers. Hadden we al gemeld dat u ook mensen kunt uitnodigen die géén deel uitmaken van uw eigen organisatie?

U bepaalt wat anderen zien 
Privacy is belangrijk. Soms wilt u dat anderen precies kunnen zien waar u bent en wat u doet, maar soms ook niet. U bepaalt zelf wat collega’s wel en niet kunnen zien in uw agenda. Alle details of alleen ‘niet beschikbaar’.

Vergaderingen niet vergeten
U wilt een herinnering voor een vergadering? Soms wel en soms niet? Het is allemaal mogelijk. U stelt in of en zoja hoe lang van tevoren u een seintje wilt krijgen voor een afspraak.

Google docs, beter samenwerken in een tekstverwerker die iedereen snapt

Google Docs is de tekstverwerker binnen het G Suite pakket. Meestal hebben mensen het over ‘werken in docs’. In het verre verleden werd de markt voor tekstverwerkingspakketten gedomineerd door Wordperfect, dat uiteindelijk Microsoft Word voor zich moest dulden. Ook nu nog is MS Word nog steeds het te kloppen pakket op het gebied van tekstverwerking.

Geen software installeren
In tegenstelling tot Word heb je bij Google Docs geen softwarepakket nodig dat geïnstalleerd moet worden. De tekstverwerker van G Suite werkt in iedere webbrowser en op ieder apparaat zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te doen.

Beter samenwerken
Met Google Docs in G Suite kunt u met collega’s of teamgenoten tegelijkertijd aan een document werken. U kunt zien wie wat verandert (live) en ook terugkijken welke mutaties door anderen zijn aangebracht. Documenten hoeven niet meer op en neer gemaild te worden. U werkt efficiënt en supersnel samen naar het best mogelijke resultaat. Deze super efficiënte manier van werken is voor velen alleen al een reden om over te stappen op G Suite. 

U kunt als bijdrager of lezer aan een document ook vragen stellen, of via de chatfunctie communiceren met anderen die aan hetzelfde document werken.

Google Docs is volledig compatibel met Microsoft Word en Adobe Acrobat. U kunt bestanden inlezen in ieder gewenst formaat en ook opslaan als .doc bestand, docx, .html, pdf, rtf en odt formaat.

U kunt zoals reeds gemeld werken op uw telefoon, tablet en desktop, ongeacht het besturingssysteem. Vanuit chrome kunt u ook werken als er geen internetverbinding beschikbaar is, onderweg in het vliegtuig bijvoorbeeld.

U bent de baas over uw documenten
U heeft als maker de volledige controle, u bepaalt tot welke van de drie niveau’s anderen toegang krijgen tot uw bestanden. Ze kunnen alleen weergeven,  ook opmerkingen plaatsen, of zelf mutaties aanbrengen. Maar u bepaalt wie in welke mate toegang heeft tot uw documenten.

Houd het eenvoudig, dat werkt sneller…
Microsoft Word is zondermeer een hele uitgebreide mooie tekstverwerker met oneindig veel mogelijkheden. Met Google docs kunt u nagenoeg alles wat u met Word kunt, maar u verdwaalt waarschijnlijk minder snel in de menu’s en taakbalken. Het werkt gewoon enorm prettig.

G Suite / Google Workspace kopen

IT-ForYou is gecertificeerd Google Partner en begeleidt klanten bij de aankoop en implementatie van G Suite. De prijs van G Suite hangt af van de variant die u kiest. En het aantal licenties dat u nodig heeft. Per persoon is doorgaans één licentie nodig.

Het traject dat u doorloopt hangt in sterke mate af van uw huidige mailoplossing en kantoorsoftware. Werkt u alleen of maar met een paar mensen, op een Imap mailaccount met MS Office? We stippelen een volledig traject voor u uit en begeleiden utotdat het werkt en u voor 100% tevreden bent.

Google Workplace kosten

Wat kost G Suite? En wat krijg ik daarvoor? De G Suite basic kosten zijn lager dan de kosten van een G Suite Business of G Suite Enterprise account. Onderstaand een tabel mat een overzicht van de maandtarieven en wat u daarvoor krijgt.

Basic Business Enterprise
Maandelijkse prijs per gebruiker per maand €6,25 €11,50 €25,00

MDM (Mobile Device Management).

Voldoet aan de privacy en security eisen.

Beveiligings- en beheeropties.

Onbeperkt cloud opslag per gebruiker.

G Suite Cloud search.

Archief en bewaarbeleid voor e-mails en chat.

Google eVault.

Google eDiscovery.

Audit rapporten waarmee gebruikers activiteit kan worden bijgehouden.

Optie voor dataopslag binnen de EU grenzen.

Gehoste S/MIME voor Gmail.

Gegevensverlies voorkomen voor Gmail & Drive.

Toegangsbeheer op zakelijk niveau met afdwingen va het gebruik van toegangssleutels.

Analyse van Gmail-logboeken in BigQuery.

Meer weten over G Suite?

Let op!! Wij willen u wijzen op ons privacy en cookiebeleid alvorens u gebruik maakt van het formulier