IT-ForYou

WiFi Netwerken

WiFi via het stopcontact

Een goed alternatief voor een WiFi versterker of een router met hoog zendvermogen is een WiFi Powerline adapter. Deze steekt u in het stopcontact, waarna u uitstekend bereik heeft door het hele huis.

Hoe werkt Powerline WiFi?

Een Powerline WiFi-oplossing werkt eigenlijk vrij simpel. U koopt een set van minimaal 2 adapters, waarvan 1 adapter met een netwerkkabel wordt aangesloten op een LAN-poort van uw modem/router. Deze adapter steekt u vervolgens in een stopcontact. De tweede adapter is de draadloze adapter welke u in een stopcontact steekt in de ruimte waar u WiFi wilt.

De Powerline adapters staan nu met elkaar in verbinding via uw electriciteitsnet. U hoeft dus geen extra (netwerk)kabels te trekken door uw woning omdat de Powerline oplossing gewoon gebruik maakt van de stroomkabels die al aanwezig zijn. Deze oplosing werkt ook over verschillende groepen.  

Keuzehulp Powerline WiFi

Wanneer onze specialisten een Powerline WiFi-oplossing adviseren, raden zij meestal de producten aan van het merk Devolo. Devolo heeft een breed assortiment Powerline adapters van hoge kwaliteit, die ook nog eens zeer eenvoudig te installeren zijn. Met Devolo Magic Powerline adapters heeft u niet alleen een snelle WiFi-verbinding, maar kunt u ook apparatuur bekabeld aansluiten op de LAN-poort voor een extra snelle verbinding. Eventueel kunt u zelfs kiezen voor een adapter die alleen een LAN-verbinding creëert.

Daarnaast zijn de Devolo WiFi-adapters voorzien van een techniek waarmee kunt u meerdere draadloze Devolo adapters kunt combineren om één dekkend WiFi-netwerk te creëren. De adapters zorgen ervoor dat uw draadloze apparaat zoals uw smartphone steeds verbindt met de adapter die het beste bereik levert.

Cor van Vaneveld

ICT-specialist