IT-ForYou

WiFi Netwerken

Altijd snelle wifi thuis

Het is altijd behoorlijk frustrerend als uw wifi thuis telkens hapert of erg traag is. Snelle wifi is iets wat we allemaal normaal vinden en daarom vindt IT-ForYou dat iedereen thuis er optimaal van moet kunnen genieten. Wilt u nooit meer een onderbreking tijdens een Netflix serie? Of telkens maar lang wachten op de laadtijd van een website? Dan kan IT-ForYou u helpen met het realiseren van stabiel en snelle wifi bij u thuis.

Wifi netwerk aanleggen? Kies IT-ForYou

Wilt u een nieuw wifi netwerk laten aanleggen? Eentje die wél stabiel is en zorgt voor snelle wifi? We doen dit door zoveel mogelijk gebruik te maken van uw bestaande apparatuur. We upgraden alleen waar nodig, denk bijvoorbeeld aan een wifi versterker of een andere router. We hebben onze eigen wifi apparatuur beschikbaar zoals onze Ubiquiti UniFi producten. Deze zijn zeer geschikt om thuis meerdere verdiepingen te voorzien van stabiel en snelle wifi.

Wifi versterken met verschillende wifi merken voor snelle wifi

De oorzaken van wifi problemen

Stabiel internet kan door verschillende redenen verstoord raken. Veelvoorkomende wifi problemen zijn:

  • andere apparaten verstoren of vertragen de wifi verbinding, zoals een magnetron;
  • uw wifi signaal botst tegen het signaal van andere wifi bronnen, zoals die van uw buurman;
  • sommige ruimten zijn zodanig geïsoleerd dat de wifi verbinging wat hinder kan ondervinden.

Maar gelukkig zijn voor al deze problemen ook oplossingen. IT-ForYou gaat graag voor u aan de slag om uw wifi problemen op te lossen. We komen graag bij u thuis langs!

WiFi via het stopcontact

Een goed alternatief voor een WiFi versterker of een router met hoog zendvermogen is een WiFi Powerline adapter. Deze steekt u in het stopcontact, waarna u uitstekend bereik heeft door het hele huis.

Hoe werkt Powerline WiFi?

Een Powerline WiFi-oplossing werkt eigenlijk vrij simpel. U koopt een set van minimaal 2 adapters, waarvan 1 adapter met een netwerkkabel wordt aangesloten op een LAN-poort van uw modem/router. Deze adapter steekt u vervolgens in een stopcontact. De tweede adapter is de draadloze adapter welke u in een stopcontact steekt in de ruimte waar u WiFi wilt.

De Powerline adapters staan nu met elkaar in verbinding via uw electriciteitsnet. U hoeft dus geen extra (netwerk)kabels te trekken door uw woning omdat de Powerline oplossing gewoon gebruik maakt van de stroomkabels die al aanwezig zijn. Deze oplosing werkt ook over verschillende groepen.

Keuzehulp Powerline WiFi

Wanneer onze specialisten een Powerline WiFi-oplossing adviseren, raden zij meestal de producten aan van het merk Devolo. Devolo heeft een breed assortiment Powerline adapters van hoge kwaliteit, die ook nog eens zeer eenvoudig te installeren zijn. Met Devolo Magic Powerline adapters heeft u niet alleen een snelle WiFi-verbinding, maar kunt u ook apparatuur bekabeld aansluiten op de LAN-poort voor een extra snelle verbinding. Eventueel kunt u zelfs kiezen voor een adapter die alleen een LAN-verbinding creëert.

Daarnaast zijn de Devolo WiFi-adapters voorzien van een techniek waarmee kunt u meerdere draadloze Devolo adapters kunt combineren om één dekkend WiFi-netwerk te creëren. De adapters zorgen ervoor dat uw draadloze apparaat zoals uw smartphone steeds verbindt met de adapter die het beste bereik levert.

Wilt u ook snelle wifi? Neem contact op!

Plan een persoonlijke kennismaking

Weet u niet welke oplossing het beste bij u past of loopt u tegen een probleem aan? Tijdens een korte online kennismaking kijk ik met u mee naar de mogelijkheden.