IT-ForYou

Virus verwijderen computer

IT-ForYou heeft de gereedschappen en expertise om elk type virus grondig te verwijderen.

Als je computer niet goed beveiligd is, kunnen virussen en andere malware (Malware (malicious software) is een verzamelnaam voor alle software met een opzettelijk kwaadaardige werking, vaak wordt dit ook een virus genoemd) op allerlei manieren op je computer terechtkomen. Bijvoorbeeld door te klikken op een link waarmee je op een website komt die malware op je computer zet zonder dat je het weet. Of door een e-mail te openen die is geïnfecteerd met een virus of spyware.

IT-ForYou heeft de gereedschappen en expertise om elk type virus grondig te verwijderen. Soms wordt dit gedaan door de computer met speciale software op te schonen. In andere gevallen is het nodig of verstandig om de computer opnieuw te installeren. Ook wordt altijd de beveiliging van de computer nagekeken en waar nodig geüpdatet. Uw computer loopt dus na een opfrisbeurt weer als nieuw!

Ook als uw computer of laptop gewoon naar behoren werkt, kunnen er spyware en virussen op de achtergrond sluimeren. De spyware speelt gegevens door zonder dat u er erg in heeft.

VIRUS VERWIJDEREN COMPUTER EN LAPTOP:
Weet u of u een virus op uw computer heeft? Ook als uw computer of laptop gewoon naar behoren werkt, kunnen er spyware en virussen op de achtergrond sluimeren. De spyware speelt gegevens door zonder dat u er erg in heeft. Daarom is het van belang uw computer regelmatig op te schonen en te controleren op virussen.

VIRUS VERWIJDEREN COMPUTER EN LAPTOP:

 • Je krijgt waarschuwingen van vrienden of collega’s dat je vreemde e-mails naar hen stuurt, bijvoorbeeld met reclame.
 • Je computer is merkbaar trager en loopt vaker vast, bijvoorbeeld om de paar minuten, en start daarna opnieuw op.
 • Je computer is aan het rekenen terwijl je zelf geen commando’s hebt gegeven.
 • Je ziet – bijvoorbeeld tijdens het surfen op internet – constant pop-ups in beeld waar je niet om gevraagd hebt.
 • Je krijgt vreemde meldingen te zien.
 • Je firewall of virusscanner wordt soms automatisch uitgeschakeld.
 • Je harde schijf is (voor een deel) gewist.
 • Er zijn zonder dat je het weet bestanden op je computer opgeslagen die je niet kent.
 • Op het bureaublad bevinden zich nieuwe iconen die je niet zelf geplaatst hebt.
 • Je startpagina van het internet is gewijzigd naar een vreemde pagina die je niet ingesteld hebt.
 • Als je een verkeerde URL intoetst komt je telkens op dezelfde, vaak commerciële, website terecht.
 • Bij het zoeken op internet via een zoekmachine zie je reclame in plaats van de gewenste zoekresultaten.
 • Er bevindt zich een nieuwe werkbalk in je browser waar je niet om gevraagd hebt en die zich moeilijk laat verwijderen.

RISICO OP VIRUSSEN BIJ EEN APPLE
Hackers steken het liefst hun energie in het maken van virussen voor Windows, waarop wereldwijd bijna negentig procent van de computers draait. Ruim negen procent van de computers is van het merk Apple, dat MacOS als besturingssysteem heeft (de overige computers draaien op Linux). Maar dat betekent niet dat MacOS immuun voor bedreigingen is. Ook voor MacOS bestaan er virussen. Dus ook op je Apple-computer en een iPhone en iPad kan een virus schijfruimte en geheugen in beslag nemen, schade aanrichten, gegevens wissen of verspreiden, en daarmee je kostbare apparaat onbruikbaar maken.

Plan een persoonlijke kennismaking

Weet u niet welke oplossing het beste bij u past of loopt u tegen een probleem aan? Tijdens een korte online kennismaking kijk ik met u mee naar de mogelijkheden.