Ervaar de waarde van ICT

Nomadesk

Eenvoudig in de cloud

Nog niet zo heel lang geleden moesten er ingewikkelde en prijzige oplossingen bedacht worden als het nodig was om toegang te verschaffen tot bestanden via het internet. Tegenwoordig hebben we de cloud. Nog nooit is het benaderen en delen van bestanden zó eenvoudig geweest.

Risico’s

Juist doordat het delen van bestanden in de cloud zo eenvoudig is, brengt dit risico’s met zich mee. Het gemiddelde cloud-sharing programma maakt een map op de computer aan waarin alle bestanden zijn opgeslagen. In geval van diefstal van de computer is het kinderlijk eenvoudig om deze map te lezen en toegang te krijgen tot alle bestanden. Bij privégebruik misschien geen ramp, maar zakelijk gezien zeker wel.

Het kan handig zijn om anderen toegang te geven tot bestanden en mappen. Bij de meeste cloud-sharing programma’s is er weinig in te stellen qua rechten. Heeft de uitgenodigde gebruiker kwaad in de zin dan kan deze zonder problemen bestanden verwijderen. Een simpele synchronisatie is daarna voldoende om een heleboel bestanden te verwijderen, bij alle verbonden gebruikers.

Daarnaast komen er steeds meer berichten dat populaire programma’s bestanden van gebruikers scannen, identificeren en gegevens delen met derde partijen. Geen prettige gedachte.

Het antwoord: Nomadesk

Nomadesk heeft goed gekeken naar de concurrentie, de probleempunten vastgesteld en deze verbeterd. Het resultaat is een cloud-sharing dienst die (naast particulier gebruik) bij uitstek geschikt is voor zakelijke doeleinden. De belangrijkste kenmerken:

 • Vaults: veilige, ongelimiteerde opslag
  Een Vault is een (met AES-256 encryptie) beveiligd gebied op de harde schijf. Dit gebied bevat gegevens die via een beveiligde verbinding worden gesynchroniseerd met de NomaDesk servers. Alleen wanneer er op het Nomadesk account wordt ingelogd, wordt de vault ontgrendeld en gekoppeld aan een schijfletter voor eenvoudig gebruik. In geval van diefstal zijn de gegevens dus veilig. Er kan een ongelimiteerd aantal vaults worden aangemaakt en elke vault kan een ongelimiteerd aantal bestanden bevatten. Nomadesk kan met hetzelfde account op meerdere computers gebruikt worden. Per computer bepaal je welke vault(s) je wilt koppelen. Er geen opslag limiet.
 • Overal toegang
  Overal waar een internetverbinding is, kan toegang tot de vaults verkregen worden. Er kan ingelogd worden op een website, er zijn programma’s voor PC en Mac en er zijn apps voor iPhone, iPad, Andoid, Windows Phone en BlackBerry. In het geval dat er geen internetverbinding aanwezig is, kan toch gebruik gemaakt worden van de bestanden in de vaults (op PC en Mac). Deze bevatten dan de gegevens tot de laatste synchronisatie.
 • Delen met controle over de data
  Volledige vaults kunnen gedeeld worden (eventueel met alleen lezen toegang of andere specifieke rechten) met andere Nomadesk accounts. Mappen en bestanden kunnen gedeeld worden via een link, e-mail bericht of via een widget op eigen website (eventueel met uploadmogelijkheid). Bij elke vorm van delen zijn restricties in te stellen zoals verloopdatum, maximaal aantal downloads en een wachtwoord. Optioneel kan er een melding per e-mail worden verzonden wanneer een bestand/map gedownload is door de ontvanger.
 • Synchronisatie
  Steeds als een bestand wordt aangepast, worden wijzigen naar de cloudserver verzonden. Doordat er gebruik gemaakt wordt van zogenaamde DeltaSync technologie hoeft niet steeds het volledige bestand te worden verzonden, alleen de gewijzigde delen. Wijzigingen van de afgelopen 30 dagen worden bijgehouden zodat het mogelijk is om eerdere versies van bestanden terug te halen of bestanden die verwijderd zijn terug te halen.
 • TheftGuard
  In geval van diefstal van een apparaat dat toegang heeft tot de Vaults kan er gebruik gemaakt worden van de TheftGuard. De eerste keer dat het ontvreemde apparaat verbinding maakt met een Vault, worden alle bestanden op het apparaat vernietigd.
 • Privacy
  De bestanden worden opgeslagen in een datacenter in Frankfürt, Duitsland. Nomadesk is een Belgisch bedrijf waardoor data Europa niet verlaat en de data niet opgevraagd kan worden door de Amerikaase overheid onder de noemer van de Patriot Act.

 

Aanschaf

Nomadesk accounts kunnen direct bij ons worden aangeschaft.

Gratis proefperiode
Nieuwe Nomadesk gebruikers kunnen de dienst 14 dagen op proef proberen. Het proefabonnement wordt niet automatisch omgezet naar een betaald abonnement.
Indien gewenst kunnen wij het proefaccount voor u aanmaken, neem daarvoor contact met ons op en vermeld de naam en het e-mail adres dat u wilt gebruiken voor het proefabonnement