Snel antwoord op uw vragen

Of het nou gaat om een tien jaar oude computer of laptop, het oplossen van computer problemen hoort bij het dagelijks leven. Voordat u de technische dienst van IT-ForYou inschakelt kunt u bij de meest gestelde vragen kijken, hier vind u misschien al het antwoord op het probleem.

Computer/laptop probleem; probeer dit eerst

Sluit alle programma’s op de computer of laptop af, zet de computer/laptop uit. Start hem daarna opnieuw op en kijk of het probleem is opgelost.

Mijn computer/laptop is zeer traag, kunnen jullie deze sneller maken?

Is de computer/laptop werkelijk traag of ligt het aan de verbinding met het netwerk? Voer eerst eens een Speedtest uit waarmee de snelheid van de internet verbinding gemeten wordt. De snelheden die de speedtest aangeeft zouden minimaal 50 procent van de snelheden moeten zijn waarmee uw internetprovider adverteert, met een ping van minder dan 100 milliseconden.

Als de pc wél het probleem is, dan kunnen wij van IT-ForYou kijken of er genoeg ruimte vrij is op de harde schijf. Windows heeft nogal wat ruimte nodig om bestanden aan te maken terwijl het systeem draait. Als de harde schijf vol is, verminderen de prestaties.

IT-ForYou kan dan gelijk overbodige software verwijderen, het geheugen uitbreiden en de pc optimaliseren. Door het uitvoeren van een hardware-test weten we dan ook of er een onderdeel kapot is. Gemiddeld duurt dit 1-2 werkdagen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Ik heb de computer niet bij jullie gekocht. Kan ik jullie dan toch inschakelen?

Jazeker! IT-ForYou helpt u net zo graag als iemand die de computer wel bij ons heeft gekocht. Bel ons gerust.

Wat moet ik meenemen bij afleveren?

Als u een computer aflevert dan hebben wij alleen de kast (de computer zelf) nodig en eventuele software. Bij een laptop graag de oplader meenemen.

Mijn pc start steeds opnieuw op

Dit heeft te maken met hardware problemen en zijn lastig op te lossen. Waarschijnlijk ligt het aan de Windows-updates die u aan het binnen halen bent, de computer moet tijdens de installatie van deze updates automatisch opnieuw worden opgestart. Laat de computer even zijn gang gaan. Duurt het te lang of blijft het probleem? Dan kunt u contact opnemen met IT-ForYou. Wij helpen dan graag verder.

Mijn computer maakt rare geluiden

Als de computer rare geluiden maakt hoeft het apparaat misschien alleen maar goed schoon gemaakt te worden. De nieuwere computers sluiten het systeem af als ze oververhit raken. Blijft de computer ook na het schoonmaken rare geluiden maken, neem dan contact op met IT-ForYou.

Ik heb een nieuw abonnement met televisie en bellen aangeschaft, kunnen jullie dit voor mij installeren?

We kunnen allerlei soorten abonnementen met of zonder televisie en telefoon voor u installeren. Hierbij kan het draadloos en bedraad aangesloten worden.

Moet ik hardware aanschaffen voor een online backup?

Nee, alles wat u nodig hebt is uw computer of server en breedband internet. Niets meer.

Waarom moet ik een backup maken?

Het verliezen van data gebeurd vaker en sneller dan u denkt. Het kan gebeuren door het falen van Hardware, maken van menselijke fouten of door een virus. Bedrijven die hun data verliezen leiden veel schade, veel bedrijven komen hier niet meer bovenop en gaan binnen 6 maanden failliet.

Ik weet mijn Windows wachtwoord niet meer, kunnen jullie daarbij helpen?

Als het achterhalen van het wachtwoord niet mogelijk, kunnen wij het wachtwoord opnieuw instellen.

Mijn internet werkt niet meer?

Herstart uw computer en haal uw router van de stroom. Wacht 1 minuut. Stekker nu uw router opnieuw in en wacht tot de lampjes branden. Start nu uw computer op. Mocht het nog steeds niet werken neem dan contact op via 06 14 23 41 14

Hoe weet ik of mijn computer is geïnfecteerd door een virus?

De beste manier om daar achter te komen is om uw computer grondig te scannen met een goed antivirusprogramma dat met de laatste updates is bijgewerkt. Symptomen die op een virusinfectie kunnen duiden, zijn onder meer een trage computer, het plotseling verdwijnen van bestanden en/of informatie en randapparatuur die niet…

Wat kan ik doen om mezelf te beschermen tegen virussen?

De oplossing is om een goed antivirusprogramma te installeren waarvoor dagelijkse updates en uitmuntende technische ondersteuning worden aangeboden. Daarnaast is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de technieken die virussen gebruiken om computers te infecteren en zichzelf te verspreiden, zodat u de nodige voorzorgsmaatregelen kunt treffen.…

Plan een persoonlijke kennismaking

Weet u niet welke oplossing het beste bij u past of loopt u tegen een probleem aan? Tijdens een korte online kennismaking kijk ik met u mee naar de mogelijkheden.